© Raybar Productions 2015
Stainkroeg Actueel Openingstijden Agenda Groepen & Partijen Route Contact Foto's Links

OPROEP CHVO i.o.


Van de geschiedenis van Ommelanderwijk is een prachtig boekwerk gemaakt:

“Van de Wieke Meneer”.

Dit boek, gemaakt ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van onze dorpskrant “de Ommelander” geeft een goed beeld van de geschiedenis van het dorp ontstaan in 1663. Dit boek had een beperkte oplage en was vrijwel direkt uitverkocht. We zijn nu onderhand al in een nieuwe eeuw terechtgekomen. Er is al heel veel veranderd en er zal nog heel veel veranderen in het dorp.


Om met name het gezicht van het dorp en de daarbij  passende verhalen  van verleden en heden vast te leggen ben ik op zoek naar mensen die daar in mee willen gaan, die zin hebben om te werken aan een “canon” van het dorp.

Mensen die geinteresseerd zijn in de oude verhalen, in oud beeldmateriaal, maar ook in de nieuwe verhalen en nieuwe ontwikkelingen, mensen die willen lezen, schrijven, onderzoeken, foto’s willen maken,  scannen, etc.

Ook zoek ik mensen die willen vertellen over vroeger, mensen die foto’s of ander materiaal van panden van weleer aan ons ter beschikking willen stellen. Alles wat ook maar nodig is om een dergelijk naslagwerk compleet te maken.  Mijn streven is om met enige regelmaat, in ieder geval eens per maand, bij elkaar te komen om hier aan te werken.   

Voelt u zich aangesproken schroom niet en neem even contact met mij op .

Ik stel een vaste ruimte met verse koffie en de mogelijkheid voor archivering  beschikbaar.


Oh ja, CHVO i.o., dit staat voor:  “Cultuur Histoorische Vereeniging Ommelanderwijk in oprichting”.


Alie Panman,  Ommelanderwijk 102, tel. 0598 – 626442 ; 06 – 54338290 ; aliepanman@netvisit.nl